Kulla-Gulla: förberedelser

Jag har varit sjuk några dagar, kan möjligtvis ha med sömnbristen att göra. När man är hemma och är sjuk innebär det tillåtelse att förfalla totalt.

I morgon ska det däremot jobbas igen och efter jobbet är det ju tydligen dejt-time. Detta innebär att jag nu ikväll förbereder mig så jag slipper gå upp tidigt i morgon. Duscha, måla naglar och raka benen (ja, vi ska ju "hyra film också")  stod på schemat. Sedan avslutade jag förberedelsena med att så gott som skära av mig tummen med hjälp av osthyveln. Men bandage är ju också hett, eller hur?

Maj-Britt: Stora stan

I helgen var jag i stora stan för att äntligen få hälsa på Kulla-Gulla! Det var ett mycket kärt och vätskefyllt återförenande. Tequila är ju liksom ALLTID ett måste, nu när vi ses så sällan!

I fredags lyckades jag hålla mig rätt lugn. I lördags gick jag och Kulla-Gulla på stan. Och eftersom vi är som vi är och vi är likadana och blir ännu värre när vi två är själva tillsammans, glömde vi gå till Systemet och vinshoppa innan de stängde. Turligt nog hade Kulla-Gulla kvar ett förråd av Shotkanne-ingredienser och vi kunde förfesta med improviserade, goda och starka drinkar.

Jag hade ett "livsförändrande" samtal med Kulla-Gullas vän om mitt problem att jag alltid går hem och ligger med folk och aldrig lyckas med nåt mer än så. Gå hem med samma person några gånger i rad verkar ju rätt trevligt och vuxet. Se på Kulla-Gulla, hon är ju praktiskt taget gift numera! Jag och Kulla-Gullas vän kom överens om att jag skulle börja hålla på mig och att hon skulle följa med mig till stan dan efter och storhandla i erotikaffärer.

Sedan gick jag hem med en kille som hette Kenneth. Jag skyller på att jag samlar på roliga namn (Gunnar leder fortfarande).

Söndagen bestod mest av att, fortfarande svinpackad och med trosorna nerkastade i väskan, försöka hitta tillbaka till Kulla-Gulla. En pizza och bakiscola senare var det dags att åka hem. Längtar redan tillbaka. Jag kommer snart igen, KG, lovar!

Annars då? Nu är klockan halv två och läggdags. Senast jag sov hemma var i tisdags förra veckan. I dag har jag druckit två öl. Det är måndag i dag. Min matlådeplanering sträcker sig till att jag nyss flyttade ett halvt paket köttbullar från frysen till kylskåpet. Vuxenliv är överskattat, har jag hört?

Kulla-Gulla: återförening

Det har varit så underbart att ha min finaste Maj-Britt på besök i helgen. Däremot blir man påmind om att det faktiskt är rätt sunt att det numera är avstånd mellan oss. Vi har inte ett bra inflytande på varandra.

Helgen har bestått av alkohol i alla dess former,diverese barbesök, tömning av spritskåp och total lycka över att krogen faktiskt har öppet till morgonen i storstaden. Vi har med andra ord svinat på i äkta Kulla-Gulla och Maj-Britt style.

Nu ligger jag och dör lite grann i soffan och tycker synd om Maj-Britt som behöver sitta på en buss i flera timmar för att ta sig hem. Hon svinade ju dessutom på bättre än mig och hann bara hit för en pizza och för att hämta sina saker innan det var dags att bege sig hemåt.

Och även om vi sedan länge konstaterat att vi slutat räkna har jag fortfarande bara legat med en och samma karl sedan flytten. Hej vuxenliv, vi får se hur länge detta håller i sig.


Kulla-Gulla: det är på tiden

I morgon händer det jag väntar på sedan min flytt; Älskade Maj-Britt kommer på besök. En hel lång månad har gått men nu är det alltså dags. Dagen till ära kommer även en liten skock med flickor till mig och sedan ska vi ut och kalasa.  Jag stirrade till och med på en flaska tequila på systemet innan men kände att som den missbrukare jag är bör jag inte ha sådana farligheter i mitt hem.

Det är mycket skoj på gång nu. Nästa helg ska jag på middag med en vän hemifrån och hennes pojkvän. OCH deras snygga vänner. Innan dess ska jag även på dejt med nyår som ska bjuda på middag.

Livet är rätt fint som storstadsbo ändå.


Maj-Britt: Kondomer är 93 % säkra...

...men idag fick jag mens. Så fort jag är två dagar sen får jag panik. Och så blir den mer sen och så får jag mer panik etc etc onda cirkeln. Men det är chill. Så alla vet.

Maj-Britt: Vampyr vampyr

De senaste dagarna har jag känt mig mindre som ett pojkätande monster och mer som en lugnt leende vampyr, på jakt ut i natten efter nästa offer.

Helt klart en förbättring.

Maj-Britt: Bara synden som straffar sig själv

När man varit sjuk i en vecka och fortfarande är ganska krasslig och dessutom ska jobba från klockan 15 till mitt i natten i restaurang/bar dagen efter känns det som om det logiska vore att stanna hemma och vila.

Fråga 1: Stannade jag hemma och vilade i fredags?
Svar på fråga 1: Ja. Fram till klockan 9.

Fråga 2: Var jag på haket och sedan studentklubben och dansade till stägning?
Svar på fråga 2: Ja.


Dagen efter var en lång, stressig dag på jobbet när alla ville ha Irish Coffee. Samtidigt.

Fråga 3: Var jag ute EFTER jobbet i lördags och drack öl?
Svar på fråga 3: Ja.


Så när jag nu hostar som en KOL-patienter och snoret rinner som lava får jag skylla mig själv.

På fredag ska jag äntligen till min kära söstra Kulla-Gulla! Det kan inte bli annat än kul. När vi går loss i större städer... en dag ska jag berätta om vår Köpenhamnsresa (CLIGGHANGER). För att citera Kulla-Gulla:

"Du kommer få massor av ragg. Men det finns en sovplats här om du blir trött."

Fram med vinet! Ölen! Tequilan! Och den älskade, hatade, älskade shotkannan.

Kulla-Gulla: historien upprepar sig

Jag lider av sömnproblem i perioder och just nu är en sådan period. Jag har gått runt som en zombie hela veckan på jobbet och bara väntar på att ramla in i en psykos eller liknande. Igår flexade jag en timme från jobbet för att jag var så trött. Bestämde mig ändå för att möta upp en vän och ta ett glas vin, tänkte att i alla fall det borde jag ju orka.

Vet inte riktigt hur jag kunde glömma bort min oförmåga att bara ta ett glas? Har vi inte pratat om detta innan? i alla fall mängder av glas senare gick jag ju även som vanligt över på min älskade tequila. Arga akademikerkvinnan kom också fram och plötsligt var klockan halv fyra och det var dags att införskaffa nattamat och leta sig hemåt.

Idag är tanken att vi skulle ut och svina, igår var ju ändå den lugna kvällen. Hur ska jag orka det? Frånvaron av sömn är ju rätt uppenbar med tanke på att jag är vaken endast fyra timmar efter hemkomst.

Nästa helg lär ju knappast bli lugnare för då hälsar äntligen älskade Maj-Britt på.


Maj-Britt: Min lilla födelsedag

Nu har jag gått in i en sån där period igen då jag har massor att göra. Jag pluggar heltid, har ett gigantiskt projekt som tar minst lika mycket tid som skolan, har ett mindre projekt OCH jobbar. När folk frågar hur jag hinner med allt säger jag att jag slutat kolla på TV. Men det är inte helt sant. Jag verkar också ha slutat slampa. När jag nyss tänkte på det, kom jag på att jag inte legat med någon sedan dagen innan Julafton! HERREGUD! Det är snart en månad sen. Dags att göra något åt saken, med andra ord.

Okej, nu ska jag inte överdriva. Jag har inte BARA arbetat sedan jul. Lite annat har jag också hunnit med. Mitt spårade nyår kan få ett eget inlägg men nyss fyllde jag ju faktiskt år! Min favoritgratulation fick jag av Haket på twitter:





Det tyckte jag var väldans fint.

Min födelsedag firades med förfest på en sunkig lokal, fuldans på Haket och en sunkig liten efterfest. Du vet att det är ditt fina hak om du efterfestar med DJ:n som spelat skivor och som dessutom gjort sitt allra bästa för att tajma in just DIN låt när du gör entré på Haket. En bättre stammis hade självklart märkt av denna fina gest med en gång, utan att DJ:n behövde springa och rycka en i armen. Tack och förlåt. Haket är överhuvudtaget ett mycket fint ställe att spendera sin födelsedag på. Alla sprang runt och gjorde PRECIS som jag ville, hämtade ägg och tomtebloss och grejer. Mycket fint. Önskar att det alltid var så, men man får väl nöja sig med en gång om året.



Kulla-Gulla: Mitt i veckan, fast ändå inte.

Idag har det varit onsdag hela dagen, vilket innebär att jag har varit på fel ställen vid fel tillfällen, förberett mig för fel möten och kommer bli grymt besviken i morgon när det inte är så nära till helgen som jag trodde. För i alla andras värld är det tydligen tisdag idag.

Kanske får jag mitt-i-veckan-dricka lite i morgon som tröst?!


Kulla-Gulla: Älskade, hatade tequila.

Jag skulle ta det lugnt igår. Jag var redan seg som tusan efter en sen fredagkväll och en tur och returresa till hemstaden på dagen igår. Mötte i alla fall upp gamla grabbligan sedan gymnasiet på nya stammishaket (tre gånger på en vecka, det gäller ju att försöka ersätta mitt älskade hak hemifrån). Drack tre öl och fick ett vansinningt tequilabehov. Kvällen slutade alltså mindre lugnt än planerat. Dans på inneställe i nya staden, irrande efter rätt hållplats klockan fyra på morgonen och ett spännande försök att leka kärleksrådgivare åt en stackars icke svenskpratande pakisstanier.

Idag skulle det ha pluggats, tvättats och städats. I stället ska jag och hunden gå en promenad bort till pizzerian och sedan sakta tyna bort i soffan. Förbannade tequila.

Kulla-Gulla: men vad tusan händer?

Håller jag på att tappa greppet? Inte nog med att jag bytte nummer med karln efter nyår och drog hem honom helgen efter. Att det sedan utbytts något sms också, ja okej det kan jag väl leva med. Men idag har vi telefonerat med varandra, pratat seriöst och bestämt att vi ska ses nykra. Jag är nästan lite rädd för mig själv! Otäckt är även att det finns någon som är bättre än mig på spydigheter och även han har gjort det till sin grej. Arga akademikerkvinnan möter sarkastiske idrottskarln typ.

I helgen ska jag i alla fall ut och svina på egen hand i nya staden. Jag har fortfarande inte hunnit med ett krogbesök i stora staden, men det blir det ändring på nu.

För övrigt börjar jag bli orolig för Maj-Britt. Har hon gått i ide där borta i gamla staden? Eller svinar hon så mycket att hon inte hinner med vår kära blogg-bäbis?

Kulla-Gulla: Bakissöndag utan dess like

En äkta bakissöndag innebär att inte kliva ur sängen innan det mörknar ute. Att släpa sig bort till pizzerian och skoja med pizzabagaren som om man vore stammis (efter två veckor, jag behöver hjälp). Reda ut vad som hände kvällen innan med nyktrare kompis. Köra hem karln som bodde granne med festen men ändå valde att åka med ut till förorten. Stirra tomt på stöket efter nattens fyllemat och inte orka plocka undan.

En äkta bakissöndag innehåller inte musikquiz och öl inne i stan, men om jag bara orkar resa mig och gå in i duschen får det nog bli så ändå.

För övrigt har även söndagen även inneburit att dementera skvaller hemifrån. Kära Maj-Britt , jag lovar att jag inte legat med vår vän om du också hörde detta igår. När skulle jag hunnit det? Jag har ju varit fullt upptagen med mina småpöjkar.


Kulla-Gulla: helg i nya staden

Efter att ha bott i nya staden i en dryg vecka börjar jag känna mig rätt hemmastad, undantaget när jag går vilse på mina hundpromenader och inser att jag ungefär känner två personer i hela stora staden.

Nu är det helg och tanken var att jag skulle åka hem och krama på älskade Maj-Britt på hennes födelsedag, men jag får krama destå mer när hon hälsar på i slutet på månaden. I stället blir det födelsedagsfest här i nya staden på lördag. Tydigen var det jämn födelsedag för någon av karlarna på nyårsfesten och samtliga deltagare därifrån ska dit. Även karln från nyår och hans vän som raggade rätt bra på mig innan jag låg med hans kompis.  Båda har dessutom hört av sig i veckan vilket öppnar för frågan; pratar karlar med varandra överhuvudtaget?

Ytterligare en komponent i festmixen är deras tredje, extremt äckliga och odrägliga vän som har övergått från att ragga på mig (och allt annat som rör sig) till att avsky mig som pesten för att jag valde hans kompis över honom (återigen; som allt annat som rör sig).

Kort och gott; det kan bli en spännande fest och vilken tur för dem att jag kommer och livar upp lite i umgängeskretsen.


Gott nytt slampigt år!

Nyår innebar fest i nya staden hos gammal vän. Mycket folk, vin, cigaretthäng, musik, dans, champagne och ragg. Tanken var att jag skulle övernattat där men det gäller ju att inviga nya staden och året ordentligt så i stället skaffade jag en karl att gå hem med. Lägg märke till att det står karl och inte pöjk, jag har bytt generation. Dessutom var det ingen granne. Grattis till mig!


RSS 2.0