Kulla-Gulla: Saknaden efter Maj-Britt

Jag har nu bott i min nya stad i två dagar, nästan. Eller, jag kom ju igår eftermiddag. Jag är redan less på att vara ordenligt och packa upp, städa och lära mig hitta i området. Igår hittade jag till systembolaget och är nu rejält sugen på att öppna en flaska vin för att underlätta mina tråkiga sysslor. Önskar Maj-Britt vore här och underhöll mig och hinkade vin precis som när gamla lägenheten packades ner.


Kulla-Gulla: En nykter juldag

Ni är säkerligen mäkta imponerade över rubriken att jag inte deltog i fyllekalaset som den stora hemvändardagen faktiskt innebär. Saken är den att hemvändardagen innebär kaos på haket och dödstraff för den som tackar nej till att arbeta. Det är faktiskt även en rätt trevlig natt att hänga nykter på haket; folk är dräggfulla, första utslängningen sker en halvtimme efter vi öppnat, vakterna brottar ner folk lite här och var och folk hånglar i varje hörn som om det inte fanns någon morgondag.

Mitt gamla ragg var dessutom ute, ja han som brukade kallas förra veckan och förrförra och så vidare. Maj-Britt kallar honom kort och gott min pojkvän, en lördags-pojkvän. Han var taggad till tusen (men påstod och fortsätter påstå att han var rätt nykter) och sprang fram och kramades och pussades inför förvånande arbetskamrater som jag lyckats undvika berätta för att jag har en lördagspojkvän.

Han väntande även på mig efter att jag slutat arbeta och sov givetvis hos mig. Ett ragg efter ett vanligt arbetspass liksom. Så mycket för att sluta ligga med sina grannar. Tur att jag flyttar från stan i morgon.


Maj-Britt och Kulla-Gulla: Julafton

Julaftonskväll. Vad gör ni? Maj-Britt och Kulla-Gulla dricker vin, diskuterar gamla ligg och planerar inför framtiden. 2012, nya ligg, nya möjligheter. Det här kan bli bra!

Maj-Britt: God Jul!

Men julen är ju ändå helig! Tänker ni. Nja. Eftersom jag har lite svårt med julen köpte jag en bag in box i går mitt i ruschen på Systemet innan det julstängde. Sedan kändes det väldigt deprimerande att sitta själv med massor av vin dagen innan julafton så jag ringde en gammal väl som kom över. Vi drack vin... sedan gick vi till haket. Sedan tog jag med mig en 25-årig lärarstuderande hem.

Nu har han gått, jag ska slå in julklappar och typ duscha. Först ska jag hitta alvedon.

Kulla-gulla: Till er alla

En upplevelse är populärt att ge bort nu för tiden. Tyvärr kan jag inte ge er varken det eller en matkasse. Däremot ska ni få höra en rolig historia. Minns ni bekännelsen för någon vecka sedan? Den jag först skrev, raderade och skrev igen?

I alla fall, så släpade jag ju hem en liten pojk som frågade efter en cigarett på vägen hem från krogen. Jag skulle visst visa honom min rumskompis, världens finaste lilla hund (hundtricket i en ny version). Tydligen var jag även på ett strålande humör och förolämpade allt som kom i min väg och fick därav smeknamnet den arga akademikerkvinnan. Fint tycker jag och funderar nu på att byta ut Kulla-Gulla permanent.


Väl hemma hos mig var jag den perfekta värdinnan (om än något arg); serverade öl/vin, spelade fantastisk musik och var otroligt charmig som vanligt. Sist men inte minst kom jag med förmaningen om att allt som placeras på golvet görs så på egen risk.

I alla fall dagen efter när söta lillpöjken skulle gå hem och ska plocka upp diverse klädesplagg från golvet (småpojkar lyssnar dåligt) kommer vi till det som fick mig att fnissa i flera dagar. Min söta, trevliga lilla hund hade tuggat ett fint hål i byxorna så att man såg större delen av lillpojkens fina (prickiga) kalsonger. Han hade även arbetat hårt med att tugga bort samtliga knappar på skjortan vilket resulterade i en rätt dråplig oufit och en walk-of-shame som jag inte var avundsjuk på. Så går det när man besöker den arga akademikerkvinnan!

För övrigt måste jag sluta ligga med småpojkar som bor i samma grannskap som mig. Jag har fått gömma mig och springa från mataffären två gånger den senaste veckan.


Maj-Britt: Prata-nyktert-kväll

Nu, tänker ni, har Maj-Britt varit så mycket i farten att hon kommer vila i en månad, minst. Det hade jag också tänkt, åtminstone i några dagar. I går skulle jag och Kulla-Gulla ha en prata-nyktert-kväll. Efter sista föreläsningen vid två och stort kramkalas hade en av mina små pojkar som jag studerar med seperationsångest och kände sig ensam så jag gick med på att gå och ta en öl (klockan två, jag vet) och prata. Sedan skulle lillepöjk nummer 1 åka hem och en annan av mina små pojkar kom och behövde en vän. Eftersom den här bloggen är så hemlig den kan bli, förutom att Kulla-Gulla kan läsa (men jag hade antagligen skvallrat lite till henne ändå) kan jag ju berätta om hans problem.

Lillepöjk nummer 2 har under hösten legat runt, så som man gör när man studerar, eller som slampor gör i vilket fall. Bland annat har han legat med våran vän, den enda tjejen i vårt lilla plugg-gäng förutom jag. Hon har dessutom legat med lillepöjk nummer 3 som är väldigt bra vän med lillepöjk nummer 2. Bland andra.

Nu skulle lillepöjk nummer 2, som nyss varit på vårdcentralen, gå tillbaka och testa sig för gonorré. Bra vän som jag är följde jag med - observera att jag satt i väntrummet och pluggade. Efter det tydligen ganska vidriga testet som innefattade metallgrejer på ställen man inte vill ha metallgrejer ville lillepöjk nummer 2 väldigt gärna dricka öl. Så vi gick och drack öl. Nu var klockan runt fyra. Efter två stora starka och ett uppritat knullträd (kul grej att göra i incest-gäng) kändes det som en bra idé att gå till Systemet. Tiden började också närma sig för att jag snart skulle gå hem till Kulla-Gulla på vår prata-nyktert-kväll. Här började min kampanj för att få henne med oss och dricka mängder av alkohol. Kulla-Gulla var dock ovanligt duktig på att hålla sig städad och vägrade, något jag förstår efter vår helg. Vi sköt upp vårt lilla möte, något jag har väldigt dåligt samvete för i dag.

Inne på Systemet var jag redan lite full, det var pinsamt och jag fick låtsas smsa för att det inte skulle märkas. Vi köpte vin och öl. Sedan åkte vi hem till lillepöjk nummer 2 som bor i ghettot, åt korv och drack alkohol. En annan vän kom över en liten stund men hon ville inte följa med ut till haket, något vi kom på under kvällen att vi ville göra. Utan att misströsta åkte vi ner dit ändå. Shottade. Det var en typisk lämnainväskanibaren-fuldansa-kväll på haket. Vid stägningsdags åkte vi tillbaka till lillepöjk nummer 2, åt mer korv och sov. Vi sov så länge att jag missade min tvättid och han missade sin buss till hemstaden. I stället åkte vi och åt cheeseburgare.

Så, Kulla-Gulla, förlåt att jag var en dålig vän i går! Det är svårt att vara bra vän åt alla, hela tiden. I morgon, lovar jag, har alla mina små pojkar åkt hem och då ska jag vara en fin tjejkompis, bara!

Maj-Britt: Låt oss ta det ett steg längre

Jag förstår att ni har undrat över min frånvaro här på bloggen. Oroa er inte! Jag har varit upptagen med att samla in material.

Torsdag: Har Kulla-Gulla redan berättat om. Vi spårade ur totalt och drack alldeles för många glas vin medan våra vänner, som vi måste sluta skylla på, gick hem i rimlig tid. Det är inte våra vänner som har dåligt inflytande på oss - det är vi som behöver hjälp.

Fredag:
På haket. Kulla-Gulla stod i garderoben och alla jag känner var där, i stort sett. Hemma drack jag ett glas vin, sen en flaska på förfesten, sedan drack jag mer men vad eller hur mycket är oklart. Jag dansade i fönstret vid dansgolvet, åt pommes frites, efterfestade och kom hem klockan 7 på morgonen. Inte ensam.

Lördag: Julfest med några vänner jag studerar med. Vi började med att äte julmat lite städat, sedan berättade jag tydligen väldigt roliga historier när jag var både full och bäng. Däckade i deras soffa.

Söndag: Personalfest med mitt jobb, sedan restaurangfest med alla restaurangare i vår älskade, mellanstora stad. Mina kära vänner från haket var där. På personalfesten som var först har jag ett vagt minne av att jag sjöng Staten och Kapitalet i karaoke. Kul det ska bli att jobba ikväll. Sedan missade jag att dansa för helt plötsligt var det stägningsdags. Ett ypperligt tillfälle att åka hem, tänker ni. I stället tog jag och tre arbetskompisar in på hotell. Fyra personer i två enkelsängar. Det var jättmysigt, eller ehhe, nee. Drägg, drägg, drägg är jag. Det var lagom kul att komma ut från det centrala hotellet en måndag med en liten klänning och massakerade strumpbyxor.

Nu: Nu ska jag dö, hade jag velat säga. Tyvärr hinner jag inte det. Nu ska jag till skolan en sväng och sen ska jag jobba. Får alkoholister medllidande? I så fall vill jag ha det, tack tack.

Kulla-Gulla: fylletant

Måndag morgon och huvudet värker och halsen är är ovanligt torr. Jag är nog egentligen tusen gånger mer bakis än vad jag tror då denna känsla snart kan liknas vid normaltillstånd. I stället för att packa och ordna inför julen som jag borde resulterade veckan i tre utgångar och rejäla dagenefter-fyllor.

Torsdag: kvällsmatsölen på favvohak som spårade ut totalt. Dräggfylla en torsdag utan dess like. Oh, denna ångest när jag släpade mig till jobbet i fredags.
Fredag: Ta hand om andra som ville bete sig som fylledrägg på favvohaket och bli retad av arbetskamrater som serverade mig dagen innan.
Lördag: Vuxendricka något glas vin med en vän, slutade med dräggfylla och shots på dansställe i staden.Kompisen? Ja hon vuxendrack och tog en tidig kväll när jag gick ut med hennes pojkvän och vänner.
Söndag: Julfest på favvohaket med härliga personalen. Själv skulle jag bara dricka en öl och sedan gå hem då jag dels var rätt seg efter tidigare festkvällar, dels hade planerat tidiga julklappsinköp och packning. Jo, men visst. Fri bar inklusive fria shots. Vem är sist hem?

Måndag morgon och jag är alltså inte på väg till stan. Jag ligger i soffan  och längtar efter bakismat. En vecka till flytt, dags att packa snart kanske?

Kulla-Gulla: Bekännelse

I söndags gjorde jag en bekännelse här som jag sedan fick ångest över och plockade bort.
Saken är den att jag på min städade utekväll (det vill säga någon öl och endast någon enstaka tequila) lämnade jag stolt krogen ensam. Tyvärr mötte jag en man (läs pöjk) som ville ha en cigarett på vägen hem. Alltså gick vi hem och låg. Det är inte självdisciplin det kära vänner.

Kulla-Gulla: Att uttnyttja dagen på bästa sätt

En ledig måndag är en fantastisk gåva nu när jag är så stressad. Jag får tid till att flyttpacka, städa, plugga, handla julkappar och allt annat som börjar bli dags att ta tag i nu när jul, flytt och inlämningar närmar sig med stormsteg.

Synd på bara att jag försov mig till min frisörtid, strosade planlöst i staden, åt lunch med mor min och sedan gick hem och sov två timmar i soffan. Men vi kan väl säga att jag behövde det då jag är rätt utarbetad? Nu ska jag försöka hitta ork att trängas på det lokala köpcentret för att inhandla saker till flytten.

Kulla-Gulla: Att visa sitt sanna jag

Kära ni, var inte rädda. Jag låg inte med halva kontoret. Inte ens med en endaste kollega. Jag låg inte ens med en okänd engelskman som Maj-Britt föreslog som substitut. Saken är den att engelsmän inte går att dricka snygga, det är stört omöjligt!

Däremot har jag ölat, raglat in på hotellet på morgonkvisten, lärt mina arbetskamrater hur det går till på dansgolvet och låtsas vara hur pigg som helst på jobbaktiviteterna som visst skulle göras på dagarna.

Nu är jag hemkommen efter en lagom dos nära-dödenupplevelse på hemvägen i full storm. Borde sova i tre dygn och återhämta mig men det är ju visst lördag i morgon.

Maj-Britt: Stora Stygga Vargen

Jag har förvandlats till Stora Stygga Vargen. Som äter småpojkar samtidigt som hon uttråkat smsar. Det är långt ifrån den bild av "liten, oskyldig och sofistikerat, bohemiskt cool" som jag gärna vill utstråla. Stora Stygga Vargen. Äckeldräggsvin. Med spritångor och röksmak. Håliga strumpbyxor och för mycket smink. Inte fint, äckligt.

Jag vill ju vara fin.

Kulla-Gulla: En vän

I söndags diskuterade jag bakfylleångest med en vän. Hon hade varit på fest med sitt nya jobb och hade lite ångest inför kommande arbetsvecka. Varför undrade jag, du låg väl knappast med chefen? Jo, något åt det hållet var det visst som hänt. Återigen funderar jag över om vi alla rätt slampiga, eller om jag bara världens finaste (äckligaste) umgängeskrets?

I alla fall, med denna berättelsen i minnet. Note to self inför resan med nya jobbet i morgon: Var nykter för tusan, var nykter!

Kulla-Gulla: Oj då

Vaknar upp med huvudvärk. Ser tomma ölburkar och en så gott som tom bag-in-box.  Betedde mig som ett drägg på stammishaket. Har jag nämnt att detta även är min arbetsplats? Sa jag att jag betedde mig som ett drägg?

Jag  låg i alla fall inte med förra helgen. Alltid något. Att han inte var i stan har väl knappast med saken att göra (och varför vet jag att han inte var i stan? Varför?)

Kulla-Gulla: Att inte ta ut saker i förskott

Jag tänkte skriva ett inlägg om min fantastisk höga moral och min alkoholfria vecka. Då ser jag att Maj-Britt redan skvallrat om mitt-i-veckan-vinet så det gick ju lite åt skogen. Dessutom ringde just en vän och meddelade att hon är på väg hit med vin då det är lördag (och för att jag och Maj-Britt visst drack upp mitt när vi packade).

Tänkte skriva ett inlägg om att jag inte ska ligga i helgen, att jag ska vara moraltant nummer ett i kväll. Då minns jag att jag nästan skrev ett sådant inlägg förra helgen och minns hur det slutade.

Här kommer alltså ett inlägg om ingenting mer än att jag ska försöka dricka inte alltför mycket ikväll och göra mitt yttersta för att inte vara äcklig.

Maj-Britt: Bäst i världen på allt.

Jobbhelg, javisst. I går efter jobbet, sådär strax efter tolv, åkte jag ner till stan och gick ut. Att jag gjorde. Jag är bra på att häva i mig öl och bli bjuden på drinkar. Min kompis som jobbade till stägning på krogen jag var på och skulle sova hos mig glömde jag liksom bort. I stället gick jag hem med en ekonomistuderande.

Nu ska jag snart till jobbet igen. Jag dör. Och hatar mig själv lite grann.

I kväll efter jobbet ska jag dricka vin.

Maj-Britt: "Hej jag heter Maj-Britt och jag är alkoholist"

Nu när jag har varit ute så lite på senaste tiden (läs: de senaste två veckorna) kommer smygalkisen inom mig fram på riktigt. Jag saknar alkohol! I förrgår skulle jag hjälpa Kulla-Gulla, som ska flytta, att packa och för att det skulle bli lite roligare skulle vi dricka lite vin. "Lite vin" blev varsin flaska, så som det lätt blir en vardagskväll med packning. I går efter jobbet åkte jag ner till vårt vanliga hak och drack öl och vin och när det stängde gick jag och en killkompis vidare och drack ännu mera öl. En vanlig torsdag, liksom. Sedan att jag skyller på jobb i helgen är en annan sak.

Jag saknar fortfarande alkohol. Nu funderar jag på om jag ska investera i en bag in box eller en flaska vodka. Rödvin dricker jag egentligen mest när jag jobbar lite, typisk soffliggardricka. Vodka dricker jag mer när jag jobbar mycket. Snabbt ska det gå då! Jag gillar att göra väldigt starka screwdrivers med mycket is och sugrör och ligga i badkaret. Eller ännu hellre, tips tips! Byt ut vodkan mot min favoritdrog: tequila. Så blir det som en Tequila Sunrise utan grenadine. Jag kallar det Tequila Orange. En ursäkt för att få dricka ett glas med tequila (toppad med lite juice).


RSS 2.0